Kinderen bij de tandarts

We laten uw kind rustig wennen aan de praktijk, tandarts en apparatuur. In onze wachtkamer is een kinderhoekje. Er staan mooie prentenboeken over de tandarts.

Tips voor ouders

  • Leg uw kind ruim van tevoren uit wat er gaat gebeuren tijdens het eerste bezoek, in woorden die passen bij de leeftijd van het kind. Vertel niet te veel details, maar bied vooral een gevoel van veiligheid. Belangrijk is dat u zelf rustig blijft.
  • Poets de tanden en kiezen van uw kind twee keer per dag met fluoridetandpasta. Wist u dat kinderen pas goed zelf kunnen poetsen rond hun tiende? Poets ze dus tot die tijd na.
Mondhygiëne Tandartspraktijk Kruik

Gezonde mond!

Wij vinden het heel belangrijk dat je kind een gezonde mond krijgt en houdt. Maar dat kunnen wij niet alleen, daarbij hebben we de ouders nodig. Wij leggen u graag uit hoe u het beste tanden poetst en hoe u goede eet en drinkgewoontes aanleert.

Geef zelf het goede voorbeeld: poets twee keer per dag. Laat uw kind zelf een borstel kiezen, of de tandpasta op de borstel doen. Juist tijdens het doorbreken van nieuwe tanden, of het wisselen, is poetsen heel belangrijk. Het zal wat gevoeliger zijn, dus wees voorzichtig. Maar blijf poetsen!
Gebruik eventueel plakverklikkers (te koop bij de drogist). U kunt zo controleren of het poetsen goed lukt, maar kinderen vinden het ook heel leuk. Maak het tandenpoetsen leuk, bedenk bijvoorbeeld spelletjes en liedjes. Toch niet leuk? Laat wel zien dat het erbij hoort door niet te stoppen. Zo wordt het deel van de dagelijkse routine.

Slechte voedingsstoffen

Suikers en zetmeel kunnen schadelijk zijn voor het gebit. Bacteriën zetten suikers in de mond om in zuren. Die zuren tasten het gebit aan. Gelukkig heeft speeksel een beschermende werking. Het zorgt dat het zuur minder in kan werken. Daarom moet er tussen eet- en drinkmomenten altijd voldoende tijd zitten. Laat uw kind daarom drie keer per dag een maaltijd eten en maximaal vier keer een tussendoortje. Elk slokje drinken behalve water telt dus ook als een zoetmoment, houd daar rekening mee.

Tandarts Kruik kinderen bij de tandarts

Ook patiënt worden bij Tandartspraktijk Kruik?

Direct inschrijven